Ambassade van België in de Verenigde Arabische Emiraten

België in de Verenigde Arabische Emiraten

Welkom op onze website! 

 
 

VACATURES

* Consulaire medewerker/ster

* Persoonlijke Assistente van de Ambassadeur 
 

Verlofdagen Belgische Ambassade 2023

Vanaf maandag 2 januari 2023:

 • is de Ambassade telefonisch bereikbaar op:
  maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 12.30 uur tot 16.00 uur
   
 • zijn de openingstijden van het loket:
  maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 uur tot 12.00 uur

Gezien het hoge aantal visumaanvragen zijn we niet in de mogelijkheid om uw vragen telefonisch te beantwoorden. Gelieve vragen over visa enkel per mail te sturen:

abudhabi.visa@diplobel.fed.be

De Belgische Ambassade ontvangt bezoekers enkel op afspraak. Een dergelijke afspraak kan gemaakt worden op dinsdag, woensdag en donderdag  via de volgende link:

LINK ONLINE AFSPRAAK
!!! slechts 1 afspraak per dienst en per persoon
vb. een familie met 3 personen die 3 paspoorten wenst aan te vragen dient 3 afzonderlijke tijdsloten in te boeken.
vb. een belg die een activatie van een ID-kaart wenst alsook een nieuwe paspoort aanvraagwenst dient 2 afzonderlijke tijdsloten in te boeken

Inschrijving - ENKEL ONLINE via website! (uitgezonderd inschrijving pasgeborene: per afspraak aan loket)

Het Belgische consulaat-generaal biedt de mogelijkheid u rechtstreeks online in te schrijven in de consulaire bevolkingsregisters via uw belgische identiteitskaart per onderstaande link:
link online inschrijving 

PARKING
De Ambassade verzoekt de bezoekers gebruik te maken van de publieke parking (rond hotel Sofitel of naast Hotel Sheraton bereikbaar via de underpass). Valet parking bij Sofitel is ook mogelijk op eigen kosten.
 

Kaart ambassade
 

Reizen - COVID-maatregelen

Voor vragen en verduidelijkingen kan u steeds een mail naar de Ambassade sturen die dan zo snel mogelijk in uw taal beantwoord wordt.

We verwijzen naar de link voor de laatste informatie omtrent COVID-19 - Corona.

Meer info over reizen naar België ook op Reizen naar en vanuit het buitenland | Coronavirus COVID-19, onderdeel Ik woon niet in België.

DIGITALE NOTARIËLE AKTE

Gelieve te noteren dat een notariële akte sinds mei 2020 ook digitaal in België kan ondertekend worden, de zogenaamde digitale notariële akte.

Hiervoor dient u enkel te beschikken over een Belgische geactiveerde identiteitskaart en u kan dit thuis afwerken in samenwerking met uw Belgische notaris:
https://unitedarabemirates.diplomatie.belgium.be/en/consular-services/notary-expertise

Indien uw identiteitskaart niet geactiveerd is, kan u een PIN- en/of PUK-code aanvragen met 3-4 weken tijd voor ontvangst op de ambassade:  
https://www.ibz.rrn.fgov.be/nl/identiteitsdocumenten/eid/aanvraag-pincode/

Indien u geen identiteitskaart heeft, kan u aan de Ambassade  per koerier een kaart aanvragen met 6 weken tijd voor ontvangst op de ambassade:
https://unitedarabemirates.diplomatie.belgium.be/nl/consulaire-diensten/formulieren

Indien u verkiest om een akte via de Ambassade fysiek te ondertekenen, neemt dit proces gemiddeld 2-3 maanden in beslag onder de huidige omstandigheden.

Voor dit alles dient u ingeschreven te zijn op de ambassade.
 

BELANGRIJK

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten is er een verhoogd niveau van spanningen in de regio. De Ambassade volgt deze ontwikkelingen nauw op. Belgen in de Verenigde Arabische Emiraten doen er best aan om zich op de hoogte te houden van de laatste stand van zaken. Blijf alert en volg steeds de instructies op van de lokale autoriteiten. Aan Belgische toeristen raden we zoals steeds aan om zich te registreren op www.travellersonline.diplomatie.be

Voor reisadvies betreffende de Verenigde Arabische Emiraten verwijzen we naar:
https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen 
 

Voor visumaanvragen kunt u terecht bij onze outsourcingspartner VFS Global in Abu Dhabi en Dubai.

Dit betekent dat elke visumaanvrager een afspraak zal moeten maken via de website (www.vfsglobal.com/Belgium/UAE) en zijn visumaanvraag zal moeten indienen bij:

!!! JOINT VISA APPLICATION CENTER VAN VFS TE ABU DHABI IS VERHUISD

           Level B2 (Lower Ground), The Mall, World Trade Centre,
           Khalifa Bin Zayed The 1st Street (Airport Road)
           Abu Dhabi, UAE
           Tel. 971-4-2055716
           mail: info.belgiumuae@vfshelpline.com 
           website: https://www.vfsglobal.com/belgium/UAE

 

JOINT VISA APPLICATION CENTER VAN VFS TE DUBAI
Wafi Mall, Level 2
Falcon Phase 2
Umm Hurair 2
Dubai - UAE 
Tel. 971-4-2055716

In overeenstemming met de Visa Code, behoudt iedere visumaanvrager het recht zijn/haar visumaanvraag rechtstreeks in te dienen bij de Belgische Ambassade of het Belgische Consulaat bevoegd voor zijn plaats van residentie. In dat geval wordt de visumaanvrager verzocht op voorhand via email een afspraak te maken.

 
Belangrijk bericht met betrekking tot de verblijfsduur in de VAE voor EU-inwoners

Het wederkerig akkoord met betrekking tot de visum vrijstelling voor een kort verblijf, getekend door de Europese Unie en de VAE, heeft als gevolg dat de verblijfsduur van het visum voor Belgische toeristen in de VAE is veranderd. Artikel 1 van dit akkoord voorziet een maximumduur van 90 dagen gedurende een periode van 180 dagen. Volgens dit akkoord, zal elke Belg een visum krijgen dat hem toelaat in de VAE te blijven gedurende maximaal 90 dagen. Dit kan in een keer opgenomen worden of gespreid over verschillende verblijven tijdens een termijn van 180 dagen.

 
Veiligheid van de Belgen in het buitenland

Als u in het buitenland verblijft, als expat of reiziger, geven we u de raad geregeld onze reisadviezen te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het verdient eveneens aanbeveling het advies van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Tot slot kunt u het best uw reis registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.

 
Belangrijk bericht voor de Belgen met woonplaats in het Sultanaat van Oman

Beste landgenoten,

Tot op heden werden de politieke bevoegdheden met betrekking tot het Sultanaat van Oman waargenomen door onze Ambassade in Riyadh, terwijl de consulaire bevoegdheden werden waargenomen door het Consulaat-generaal van België te Abu Dhabi met het oog op een efficiëntere dienstverlening omwille van de nabijheid van onze Ambassade.  Vermits de Omaanse overheden op basis van de Conventie van Wenen deze verdeling niet aanvaarden, was België verplicht om de consulaire bevoegdheid opnieuw naar de Ambassade in Riyadh over te hevelen. Dit gebeurde bij Koninklijk Besluit van 27 februari 2019.

Concreet betekent dit dat u terug bent ingeschreven bij de Ambassade in Riyadh. Voor alle consulaire diensten zoals de aanvraag van paspoorten, identiteitskaarten en attesten dient u zich te wenden tot:

Ambassade Riyadh
Diplomatic quarter Main Road 2 Lot n° A2 
11693 Riyadh 
Saoedi-Arabië 

P.O. Box 94396 - Diplomatic Quarter 

T: +966 11 488 28 88 
F: +966 11 488 20 33 
Noodnummer buiten de openingsuren: +966 505 693 459 

Riyadh@diplobel.fed.be

https://saudiarabia.diplomatie.belgium.be/nl

U kan echter nog steeds uw paspoort aanvragen in Abu Dhabi of elke andere consulaire post of zelfs in een Belgische gemeente. 

Belangrijk bericht i.v.m. de betaling van de consulaire tarieven

DE BELGISCHE AMBASSADE AANVAARDT GEEN CONTANTE BETALINGEN.

Betalingen kunnen enkel nog verricht worden:

 • aan het loket via de betaalterminal per credit- of debetkaart.
 • per “cash deposit” 
 • per overschrijving 
   
Bank Information:
Branch:
Address:
Account Name:
Account Number:
IBAN:
SWIFT:
Account Currency:
FAB UAE
Main Branch
UAE, Abu Dhabi, One NBAD Tower, Sheikh Khalifa Street
Embassy of The Kingdom Of Belgium
1411003539790034
AE390351411003539790034
NBADAEAAXXX
AED

 

Veiligheid van Belgen - Opgepast:

Buitenhuwelijks seksuele relaties zijn strafbaar in de Verenigde Arabische Emiraten. Bij de bevalling in de VAE dient u een huwelijksakte voor te leggen. Als ongehuwde vrouw of bij buitenhuwelijkse verwekking van het kind loopt u het risico om geen huwelijksakte te bekomen. Bij moslims lopen vrouw en kind het gevaar om een gevangenisstraf op te ondergaan.

 

Nieuws

02 jun

Vandaag en morgen brengen Minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez, Minister van Defensie Ludivine Dedonder en de directeur sub-Sahara Afrika van de FOD Buitenlandse Zaken, Philippe Bronchain – als vertegenwoordiger van Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib die in extremis in Brussel was weerhouden – een werkbezoek aan Niger, om er een pilootproject van de unieke geïntegreerde aanpak – diplomatie, development en defensie - van België te officialiseren.

27 mei

Op vrijdag 26 mei heeft een diplomatieke conferentie van 70 staten in Ljubljana (Slovenië) een historisch akkoord goedgekeurd over een nieuw multilateraal verdrag inzake wederzijdse juridische bijstand en uitlevering voor de vervolging van de ernstigste internationale misdrijven voor nationale rechtbanken.

24 mei

Na de zware overstromingen stelde Italië een internationale vraag om noodhulp via het Europese mechanisme voor civiele bescherming (UCPM), dat de respons op natuurrampen en door de mens veroorzaakte rampen op EU-niveau coördineert.

24 mei

Vandaag zal de officiële delegatie de hoofdstad Dakar verlaten om, in Bandia en Diamniadio, onder meer nieuwe investeringen te bekijken van Belgische bedrijven die al geruime tijd in Senegal actief zijn.

23 mei

Van 21 tot 25 mei leidt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid van België, als vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning, een economische missie naar Senegal. Het programma voor maandag en dinsdag vindt plaats in de hoofdstad Dakar, waar een waaier aan B2B-vergaderingen en sectorale workshops, een bezoek aan de haven van Dakar en ontmoetingen met de autoriteiten zijn gepland om nieuwe investerings- en handelsmogelijkheden tussen België en Senegal te verkennen.